Zij stapten over naar een beroep waar ze staan te springen…

Zij stapten over naar een beroep waar ze staan te springen om mensen

In steeds meer beroepen is een structureel tekort aan personeel, waardoor werkgevers vaker genoegen moeten nemen met mensen zonder relevante werkervaring of opleiding. Zo staat het aantal niet vervulde vacatures op een historisch hoogtepunt: 262.000, volgens het CBS.

,,Als je van loopbaan wil veranderen, dan is dit absoluut de tijd voor,” vertelt loopbaancoach Marrie Rietveld. In haar praktijk merkt ze dat klanten steeds vaker een carrièreswitch willen verkennen. ,,Als je toch al speelt met de gedachte, ga het onderzoeken. Nu heb je de grootste kans dat je iets vindt.”

Natuurlijk is het niet zo dat werkgevers in elk beroep staan te springen om personeel. Maar het aantal beroepen waar de arbeidsmarkt krap is, breidt de laatste twee jaren enorm uit, vertelt Rob Witjes. Hij is arbeidsmarktspecialist bij UWV. Volgens de laatste cijfers kampen al meer dan de helft van de beroepsgroepen met hevige personeelstekorten. Een redelijke kans dus dat jouw droombaan daar ook tussen staat.

De zorg, het onderwijs en de horeca zijn voorbeelden van sectoren met grote tekorten. Drie recente switchers delen hun verhalen. Hoe zij hun twijfels hebben overwonnen, dankzij de situatie op de arbeidsmarkt. Lees hun verhalen hier

Laat ons weten waar jouw hart ligt!

Vraag jij jezelf al een tijdje af of je van jouw passie jouw beroep kunt maken? Of je het roer durft om te gooien? Of je het lef hebt jouw betaalde baan op te zeggen en jouw hart te volgen? Of zit je juist al een tijdje zonder werk en zoek je het misschien in ‘de verkeerde hoek’?

Deel dan jouw passie, toon jouw lef en open jouw hart aan ons! Wij helpen je namelijk graag bij het vinden van jouw droombaan.

In de afgelopen jaren heeft de Personeelsafdeling een breed netwerk opgebouwd van potentiele werkgevers en zijn we doorlopend op zoek naar gemotiveerde vakmensen. Hierbij bieden we mogelijkheden voor verschillende opleidingsniveaus en branches. Wij zijn o.a. werkzaam in de bouw & techniek, groenvoorziening en transport maar bemiddelen ook veel in commerciële en administratieve “Office” functies.