‘Werkloosheid bracht me mijn leukste baan ooit’

‘Werkloosheid bracht me mijn leukste baan ooit’

Bang dat je carrière in de soep loopt door een gat in je cv? Sanne kwam na een lange periode van werkloosheid juist geweldig terecht.

‘Ik werkte al vijf jaar als docent Engels en hoewel ik het voor de klas staan nog steeds leuk vond, maakte de werkdruk me erg gestrest, vertelt Sanne Steensma (29). ‘Op een gegeven moment zat ik op Tweede Kerstdag nog toetsen na te kijken. Ik was al een paar maanden aan het solliciteren naar wat anders, maar werkgevers waren niet happig op mijn opzegtermijn van drie maanden. Een keer werd ik specifiek om die reden afgewezen. 

Dus toen nam ik zelf maar ontslag. Ik dacht dat ik voor mijn laatste dag wel een nieuwe baan zou vinden, maar dat lukte dus niet. Uiteindelijk heb ik acht maanden geen werk gehad. Het voelde als een eeuwigheid. Mensen zeiden: geniet maar even van je vrije tijd, maar zo voelde het helemaal niet. De ene na de andere afwijzing kwam binnen en ik maakte me zorgen over mijn teruglopende spaarrekening.

Soms kreeg ik niet eens te horen dat ik het niet was geworden, moedeloos werd ik daarvan. Je gaat ook aan jezelf twijfelen: ik wist zeker dat ik een goede contentmarketeer zou zijn, dat is wat ik graag wilde gaan doen, maar als niemand me wilde hebben was ik misschien toch niet geschikt? Ik heb toen zelfs een paar keer met een jobcoach gezeten, om zeker te weten dat ik op de goede weg zat. Anders zat ik over vijf jaar opnieuw in dit schuitje en daar had ik niet zoveel zin in.

Wel realiseerde ik me wel dat mijn cv “onderwijs” schreeuwde. Daarom ben ik stages gaan lopen op het gebied van marketing, dan kon ik tenminste bewijzen dat ik het kon. Daarbij liet het zien dat ik niet stilzat, want je weet dat mensen kijken naar dat gat in je cv. Uiteindelijk vond ik een baan als planner bij een business-school. Niet wat ik wilde, maar het was iets.

Net voordat mijn jaarcontract afliep vond ik mijn huidige baan: contentmarketeer, precies zoals ik wilde, bij een softwareontwikkelaar. Als ik terugkijk vind ik het stoer van mezelf dat ik zulke risico’s heb durven nemen, al weet ik niet of ik het nog een keer zou doen, maar ik ben blij dat ik het heb gedaan.’

Bang voor dat gat in je CV of gewoon op zoek naar een andere uitdaging? Laat ons je helpen en bekijk onze vacatures op; http://infunctie.nl/vacatures/

 

Bron: https://www.intermediair.nl/carriere/een-baan-vinden/werkloosheid-bracht-me-mijn-leukste-baan-ooit