Vijf redenen om wél regelmatig van baan te wisselen

Vijf redenen om wél regelmatig van baan te wisselen

Je hele leven bij hetzelfde bedrijf werken is niet meer van deze tijd. Toch kan het best spannend zijn om op eigen initiatief je vertrouwde werkomgeving te verlaten. Het Laatste Nieuws verzamelde vijf goede redenen om de sprong toch te wagen:

 1. Een nieuwe baan betekent vaak loonsverhoging
  Een nieuwe baan betekent een nieuwe kans om te onderhandelen over je loon. Uit een onderzoek van de Belgische payroll-organisatie Partena Professional blijkt dat werknemers die na minder dan vijf jaar hun bedrijf verlaten, gemiddeld 11 procent meer verdienen bij hun nieuwe werkgever. Laten we eerlijk zijn: zelfs als je de stoute schoenen aantrekt en je huidige baas om opslag vraagt, is de kans dat je zo’n mooie loonsverhoging kan versieren behoorlijk klein.
 2. Je kan hogerop klimmen
  Een hoger loon bij een nieuw bedrijf hangt soms samen met een meer verantwoordelijke functie. Heb jij de ambitie om door te groeien, maar zijn er in jouw organisatie niet meteen mogelijkheden? Dan is het zeker verstandig om eens rond te kijken op de vacaturemarkt. Misschien hebben andere bedrijven wél openstaande vacatures voor leidinggevende functies. De kennis en ervaring die je hebt opgebouwd bij je huidige werkgever werkt daarbij in jouw voordeel.
 3. Je leert veel bij
  Elk bedrijf heeft een eigen manier van werken. Dus zelfs al blijf je binnen dezelfde sector, door van baan te veranderen kom je toch terecht in een gloednieuwe omgeving. Je maakt kennis met andere computerprogramma’s, nieuwe projecten en frisse ideeën. Op die manier verbreed je je kennis en scherp je nieuwe competenties aan.
 4. Je ontdekt waar je thuishoort
  Door te proeven van verschillende bedrijven, allerhande sectoren en diverse manieren van samenwerken, ontdek je bovendien wat jou het beste ligt. Misschien heb je jarenlang voor een multinational gewerkt, maar ondervind je nu dat je je veel meer thuis voelt in een midden- of kleinbedrijf. Zo merk je proefondervindelijk welk takenpakket en welke soort bedrijfscultuur jou het gelukkigst maken.
 5. Je netwerk groeit
  Als je buiten de comfortzone van je huidige baan treedt, wordt je wereld bovendien een stukje groter. Je zal op plaatsen komen waar je nooit eerder bent geweest en je leert nieuwe mensen kennen. Je nieuwe team maakt je netwerk in één klap een stuk groter, wat je carrière op termijn ongetwijfeld een duwtje in de rug zal geven. En wie weet, misschien groeien je kersverse collega’s wel uit tot nieuwe vrienden?

Bron: https://bit.ly/2YYlPDf